Wie zijn de auteurs achter de boeken? 

Wim en Rita zijn broer en zus; net zoals Marloes en Pardoes uit de serie.
Wim is een gepensioneerde wiskundige, en heeft altijd leerboeken geschreven. De teksten zijn dan ook van de hand van Wim.
Rita is een gepensioneerde jeugdzorger, en heeft haar hele leven al getekend en geschilderd. Zij heeft de illustraties gemaakt.
Met hun serie kinderboeken proberen Wim en Rita kinderen enthousiast aan het lezen te krijgen.

Wim van der Maaten

Wim van der Maaten: een bevlogen verteller van  spannende verhalen uit de echte wereld

Misschien vind je het gek dat een wiskundige boeken voor kinderen  schrijft. Maar, dat valt wel mee!
Ik heb weliswaar tientallen wiskundeboeken geschreven voor leerlingen van de middelbare school. Maar, dat waren boeken over 'wiskunde in het dagelijks leven'.
Bovendien was ik altijd al gek op verhalen vertellen.
Mijn zoons hebben als kind die verhalen weliswaar vaak moeten aanhoren, maar ze hebben er ook van genoten. Het gevolg was dat ik na mijn pensionering een oud plan kon verwezenlijken, namelijk: opnieuw verhalen vertellen, maar nu in de vorm van een serie kinderboeken. En daarbij had ik het geluk dat ik die verhalen ook nog eens letterlijk meer kleur kon geven met behulp van de illustraties gemaakt door mijn zus. Ik heb daarom goede hoop dat de kinderen - en stiekem ook de ouders en de grootouders - veel plezier aan de boeken zullen beleven.

Rita van der Maaten

Rita van der Maaten: een illustrator van kinderboeken met een geheel eigen stijl

Tijdens mijn werk in de jeugdzorg heb ik veel kinderen onder mijn hoede gehad. Daarbij heb ik vaak gemerkt dat creatief bezig zijn een positief effect op hen heeft.
Ook als moeder en als oma heb ik die ervaring. Ik heb daarom bewust mijn hobby's - tekenen, schilderen en lezen - zoveel mogelijk op de kinderen overgebracht.
Elke week ging ik met hen naar de bieb om een boek te halen. Opvallend was dat de kinderen dan bijna altijd een boek kozen met veel illustraties. Geen wonder, want een goede illustratie zegt soms meer dan duizend woorden.
En nu maak ik plotseling zelf tekeningen voor een boek! En dat allemaal door het toeval dat mijn broer kinderen graag enthousiast wil maken voor het lezen van boeken. Het product daarvan is een volledige serie kinderboeken. Ik hoop dan ook dat veel lezertjes - en stiekem ook hun ouders en opa's en oma's - daar gebruik van zullen maken.


Als je toch iets wilt zien van die wiskundeboeken van Wim, neem dan eens een kijkje in het Boeken-Café.

De social-media-accounts van Wim van der Maaten zijn:

En je kunt me volgen op Twitter via de knop: